Handige informatie over een studenten lening


De meeste studenten hebben bijna altijd te weinig geld en kunnen dan ook alleen in hun levensonderhoud voorzien als ze geld lenen. Dit komt ondermeer door de dure huurprijzen van studentenkamers maar ook studieboeken, collegegeld en andere vaste lasten hakken in op het budget. Daar komt nog bij dat de meeste studenten gewoon een bijbaan hebben om rond te kunnen komen. Als student zul je een goede balans moeten vinden tussen werken en studeren om geen studievertraging op te lopen. Anders zullen de kosten in de toekomst alleen maar gaan stijgen, zeker met de nieuwe langstudeerwetten die door de politiek zijn ingevoerd. Het is dan ook niet vreemd dat het merendeel van de studenten wel wat extra inkomsten kan gebruiken.


De meeste studenten lenen dan ook via Dienst Uitvoering en Onderwijs tegen een aantrekkelijke rente. Maar ook hier zit een limiet aan van wat je maandelijks kan lenen. Mocht dit niet genoeg zijn of heb je af en toe net iets extra’s nodig. Dan kan je als student meestal zonder problemen een creditcard aanvragen die gekoppeld is aan je studentenrekening bij de bank. Je kan eenmalig aangeven welk limiet je op je creditcard wilt hebben dit kan vanaf 500,- euro oplopen tot 5000,- euro. Het limiet dat je aanvraagt kan je gebruiken wanneer je dit nodig hebt door het van de creditcard af te pinnen. Het bedrag dat je gebruikt zal de volgende maand weer van je bankrekening worden gehaald en teruggestort worden op je creditcard. Meestal is het zo dat je één dag in de maand weer het limiet op je creditcard moet hebben dat je erop had toen je hem kreeg. Hier dien je rekening mee te houden, zodat je aan het eind van de maand niet voor verassingen komt te staan.Voor het hebben van een creditcard betaal je elk jaar een vast bedrag. Dit bedrag verschilt per aanbieder. Je betaal ook elke maand rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Of een creditcard verstandig is hangt af van jouw persoonlijke situatie. Er is nog een andere mogelijkheid als je snel geld nodig hebt of eenmalig wat extra’s kan gebruiken: een mini lening is misschien wel het ideale middel voor een student om snel een extraatje te krijgen dat je nodig hebt om de maand door te komen. Een mini lening is een lening van een paar honderd euro die binnen één uur op je rekening kan staan.


Er zijn verschillende aanbieders op dit gebied die een mini lening verstrekken. Elke aanbieder hanteert weer andere voorwaarden en de rentes kunnen ook nogal verschillen. Het is dus verstandig om vooraf deze aanbieders met elkaar te vergelijken. Een minilening wordt meestal weer binnen een maand terugbetaald en je kunt de uitgaven beter in het oog houden dan bij een creditcard. Welke vorm van lenen het best bij je past als student is moeilijk te zeggen en daar heb alleen jij een antwoord op. Maar als je van plan bent te lenen doe het dan verstandig en leen altijd datgene wat je nodig hebt en nooit meer.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


informatie voor studenten