Betalingstermijn en boete


Snel geld lenen kan heel handig zijn als je snel van geld voorzien wilt worden. Maar het kan ook verkeerd uitpakken bij het terug betalen van de lening. Als je te laat bent met terug betalen krijg je een boete. Betaal je daarna nog steeds niet dan volgt weer een boete. Als je daarna het geleende geldbedrag nog niet hebt terug betaald wordt het incassobureau ingeschakeld en dat betekent extra veel kosten waar jij voor opdraait.


De voorwaarden kunnen wat verschillen bij de kredietverstrekkers. Maar meestal is het termijn waarin je het geleende bedrag moet terug betalen 21 dagen. Dit geldt alleen bij het lenen van een paar honderd euro. Vergeet je het geleende bedrag binnen 21 dagen terug te betalen dan volgt de eerste boete van 17,50 euro. Deze boete wordt opgeteld bij het geleende bedrag wat je nog moet terug betalen. Na het krijgen van de eerste boete krijg je meestal nog een aantal dagen de tijd om het geldbedrag als nog naar de kredietverstrekker over te maken. Lukt dit niet dan volgt een tweede boete van 17,50 euro bovenop het geleende geldbedrag en de eerste boete.


Dat betekent dat je al 35 euro in totaal aan boetes moet betalen bovenop het geleende bedrag wat je al moest terug betalen. Je krijgt voor het betalen van dit bedrag meestal een paar dagen doe je dit niet dan zal de kredietverstrekker de vordering overdragen aan het incassobureau en dan zullen de kosten nog veel verder stijgen.


Een gouden tip bij het snel lenen van geld is dat je rekening moet houden met het termijn waarin het geleende geld terug betaald moet worden. Dit termijn is meestal maar maximaal 30 dagen bij het lenen van een paar honderd euro.


Mocht je liever een soepel terug betalingstermijn willen hebben dan kan je beter overwegen om een particuliere lening af te sluiten. Het voordeel hierbij is dat je samen met de geldschieter vooraf de voorwaarden bepaald.


Het genoemde voorbeeld geldt voor een aantal kredietverstrekkers er zijn ook een aantal andere kredietverstrekkers die andere voorwaarden hanteren. Daarom raden wij altijd aan om de voorwaarden van de desbetreffende kredietverstrekker goed door te lezen.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


termijn