Een mini lening wat houdt dat in?
 

Een minilening is een lening die je neemt als je snel geld tot je beschikking wilt hebben. Mini lening is een term van de laatste jaren en houdt eigenlijk het lenen van een paar honderd euro in. De paar honderd euro kunnen echter wel oplopen tot maximaal 1000,- euro, dit verschilt per aanbieder. Een minilening sluit je meestal online af. Na het aanvragen en het opsturen van een aantal papieren en documenten kan het geld binnen één uur op je rekening staan.


Mini leningen zijn ontzettend populair doordat je het geld zo snel op je rekening hebt staan. Dit kan een uitkomst bieden voor mensen die per direct geld nodig hebben en niet kunnen wachten. Er zijn een aantal aanbieders van minileningen, deze aanbieders hanteren allemaal hun eigen voorwaarden en rentes. Het loont daarom om deze verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, vooral de rente die je moet betalen bij de aanbieders van mini leningen kan verschillen. Het kan je wel tientallen euro’s besparen bij het terugbetalen van de rente.


Verschillende voorwaarden mini leningen


Sinds de strengere regels van de regering die in 2010 zijn toegepast op het verstrekken van mini leningen hebben de kredietverstrekker de voorwaarden veranderd om binnen de wet te blijven opereren.


Zo zijn er nu een aantal kredietverstrekkers waarbij je geen rente hoeft te betalen over de mini lening. Dit is echt waar, maar de vraag is nu hoe verdienen de kredietverstrekkers er dan aan?


Er zijn verschillende verdien modellen die de kredietverstrekkers hanteren. De eerste optie is het verdienen aan extra diensten zoals een spoedbehandeling. Een spoedbehandeling wil zeggen dat je aanvraag meteen wordt behandeld en dat het geld binnen een uur op je rekening kan staan. Voor deze dienst betaal je ongeveer 25,- euro. Dit is een slimme zet, want als je een mini lening afsluit heb je het geld per direct nodig de kredietverstrekkers weten dat en spelen hierop in door geld te vragen voor een spoedbehandeling.


Andere kredietverstrekkers verdienen geld doordat er voor hun advies betaald moet worden. Dit wil zeggen dat je over de mini lening geen rente betaald maar zogeheten advies kosten. De advies kosten komen meestal neer op twintig procent van het geleende bedrag . Deze kosten worden meestal niet op de site vermeld maar in de voorwaarden. Niet elke kredietverstrekker hanteert deze kosten dus verdiep je er goed in en vergelijk de verschillende kredietverstrekkers.


Het laatste verdienmodel dat word gebruikt is de hoge boete die je moet betalen als je te laat bent met terug betalen. Laten we eerst voorop stellen dat de boetes die je moet betalen bij het te laat terugbetalen van de lening nogal verschillen bij de kredietverstrekkers. De laagste boete ligt rond de zeven euro terwijl de hoogste boete wel rond de honderd euro kan liggen. Nu is het vanzelfsprekend dat de kredietverstrekkers die zeven euro als boete hanteren niet verdienen aan klanten die te laat het geleende geld bedrag terug betalen. Maar er zijn een aantal kredietverstrekkers waarbij je geen rente of advieskosten hoeft te betalen. Deze kredietverstrekkers verdienen puur op het feit van het uitgeven van hoge boetes bij het niet op tijd terug betalen van het geleende bedrag.


Nu denk je vast nou oké niks aan de hand als je netjes op tijd betaald. Daar heb je helemaal gelijk in maar het is toch verontrustend dat er kredietverstrekkers zijn die puur op het uitgeven van hoge boetes hun onderneming draaiende weten te houden. Dit betekent dat het vaak voorkomt dat klanten niet op tijd het geleende geld bedrag terug betalen. Of ze het gewoon vergeten zijn of omdat ze het geld er gewoon niet voor hebben weten we niet. Maar het komt vaker voor dan je denkt houd hierbij rekening als je besluit snel geld te lenen. Succes formules.


Voor meer informatie omtrent een mini lening verwijzen wij u graag naar Lenengeld.eu

 

Meer over lenen


Algemene informatie flitskredieten

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


financiele informatie