Doorlopend krediet


Één van de populairste leningen is het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is een lening waarbij het is toegestaan om eerder extra geld af te lossen, direct al één van de voordelen van deze lening. Het grootste voordeel van deze leenvorm schuilt echter in het feit dat je het afgeloste bedrag elk moment kan opnemen, dit kan je doen zonder dat je hiervoor een boete hoeft te betalen. Dit is bij andere leningen wel anders.


Voor deze flexibiliteit betaal je wel wat meer rente dan bij andere leningen, namelijk tussen de zes en tien procent. Bij andere leningen ligt het rente percentage rond de zes procent.


Een doorlopend krediet kan voor een langlopende geldreserve zorgen die zowel nu als in de toekomst goed van pas kan komen mocht je in een periodieke geldnood raken, en dit zijn nog maar enkele te noemen voordelen


Zijn de voordelen van deze leenvorm voor jou niet toereikend en wil je de laagst mogelijke rente betalen, dan kan je liever kijken naar een persoonlijke lening of een particuliere lening. Deze leningen hebben namelijk een lagere rente dan een doorlopend krediet.


Vergelijken


Wil je gebruik maken van de voordelen van een doorlopend krediet en besluit je deze af te sluiten, dan is het belangrijk om goed naar de looptijd en het maandtermijn te kijken. De looptijd van een doorlopend krediet is meestal wat langer en het maandtermijn juist lager dan bij andere leningen. Dit komt onder meer doordat je meer geld mag aflossen dan het afgesproken maandtermijn. Een groot deel van de verstrekte doorlopende kredieten in Nederland zijn verleend met een laag maandtermijn en een langere looptijd, zo kun je altijd gebruik maken van je geldreserve en deze weer aanvullen wanneer jij wilt.


Verder kan het verstandig zijn om de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. De voorwaarden, maar vooral de rente kunnen nogal verschillen en dit kan jouw uiteindelijk honderden euro’s besparen. Er zijn een aantal vergelijkingswebsites die door het invullen van een aantal gegevens heel makkelijk laten zien wat de grootste verschillen zijn tussen de verschillende krediet verstrekkers. Ook zijn er bij een aantal vergelijkingswebsites ervaringen van personen te lezen die een lening hebben afgesloten bij de desbetreffende kredietverstrekker.


Het is natuurlijk niet makkelijk om met honderd procent zekerheid te zeggen of een kredietverstrekker ook betrouwbaar is, maar enig onderzoek op internet en het vergelijken van de voorwaarden en rentes kan een hoop narigheid in de toekomst besparen.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


voordelen