Persoonlijke lening
 

Een persoonlijk lening is een lening van een vast gekozen bedrag waarvan de looptijd na het onderteken van het contract niet meer gewijzigd kan worden, zo weet je na het bepalen van je leenbedrag meteen wat de looptijd van de lening is en hoeveel je per maand moet aflossen. Dit is handig, want dan weet je ook meteen wanneer je de lening hebt afbetaald. Dit klinkt vrij logisch allemaal en dat is het ook. Het is dan ook de meest voorkomende lening die word afgesloten.


Een persoonlijke lening wordt meestal gebruikt voor de aanschaf van een auto of anderen producten die vaak te duur zijn om in één keer te betalen. Heb je geen of niet genoeg spaargeld en wil je meteen rondrijden in de auto die je altijd al wilde hebben of wil je een ander prijzig product kopen en daar direct gebruik van kunnen maken, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte lening om voor te kiezen. Je kunt natuurlijk ook gewoon sparen, maar hier is het nadeel van dat je niet meteen in die nieuwe auto kunt rijden en moet wachten totdat het gewenste bedrag bij elkaar gespaard is.


Één van de belangrijkste kenmerken van deze leenvorm is dat de rente vast staat, zodra deze is afgesloten, totdat de looptijd voorbij is. Dit biedt een groot voordeel, omdat de eventuele rentestijgingen niet op je worden doorgerekend. Daarbij moet nog vermeld worden dat de rente van dit krediet al tot de laagste rentes behoort van alle leningsvormen die er zijn. De rente van een persoonlijke lening ligt rond de 6 procent en dit scheelt, vooral als je het vergelijkt met een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kan de rente oplopen tot 10 procent, maar hier staan dan wel weer anderen voordelen tegenover.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


belangrijke informatie bij het afsluiten