Overstappen naar andere kredietverstrekker
 

Er zijn een hoop mensen die een lening hebben afgesloten tegen een hoge rente. Deze personen zouden graag willen overstappen naar een andere aanbieder tegen een lagere rente. Maar is dit überhaupt mogelijk ?


Er zijn in 2008 een aantal strenge regels ingevoerd die dit zeer lastig maken. Voor 2008 was overstappen naar een andere kredietverstrekker geen enkel probleem, dit gebeurde dan ook zeer vaak en kwam mede door het feit dat het je honderden euro’s op jaarbasis kon besparen. Tegenwoordig is dit anders en is het haast onmogelijk.


Waarom deze strenge regels in 2008 zijn ingevoerd is niet helemaal duidelijk, maar het zorgde er wel voor dat de concurrentiestrijd tussen de kredietverstrekkers bijna totaal verdween. Het kwam dan ook redelijk vaak voor dat er klanten werden weggekaapt bij verschillende aanbieders als er een kredietverstrekker was die aanbod de goedkope lening over te nemen tegen een lagere rente. Voor veel mensen klonk dit als muziek in de oren en dat is ook wel te begrijpen als je weet dat je hiermee flink geld kunt besparen. De strengere regels die zijn ingevoerd zorgen ervoor dat consumenten de gehele looptijd vastzitten aan hun kredietverstrekker.


Dit is dan ook heel oneerlijk voor de consument, maar er is hoop: de Autoriteit Financiële Markten is bezig te bekijken of er een mogelijkheid is om de regels te versoepelen waarbij het overstappen van en naar kredietverstrekkers weer mogelijk moet worden gemaakt. Wanneer de regels worden aangepast is niet duidelijk, maar we houden je op de hoogte.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


Mogelijkheden andere kredietverstrekkers