Particuliere lening zonder BKR toetsing


Als je geld nodig hebt of geld wilt lenen kan het verstandig zijn om eerst bij een vriend of een familielid aan te kloppen voor een zogeheten particuliere lening. Deze leenvorm heeft een aantal voordelen die het overwegen van het aangaan van zo een lening waard zijn.


Als je van een vriend of familielid leent kun je onderhandelen over de rente en de termijnen waarin je het terugbetaald, dit kan natuurlijk absoluut niet bij een kredietverstrekker omdat hier vaste regels gelden. De rente die je uiteindelijk moet betalen aan je vriend of familielid komt altijd lager uit dan de rente die je kwijt bent aan de kredietverstrekker. Het eerste voordeel bij deze leenvorm is dan ook de lagere rente.


Het tweede voordeel is dat je flexibele afspraken kan maken over het terugbetalen van de lening. Bij sommige kredietverstrekkers betaal je een boete, wil je de lening sneller afbetalen dan afgesproken. Bij een particuliere lening is dit niet zo. Ook is het bij een particuliere lening mogelijk om te lenen met een BKR codering, omdat deze niet getoetst zal worden. En het derde voordeel is dan ook dat je kan lenen zonder BKR toetsing.


Er kleven natuurlijk ook nadelen aan deze vorm. Zo zal er aan de gemaakte afspraken moeten worden voldaan om eventuele problemen tussen de verstrekker en de afnemer te verkomen. Het kan daarom verstandig zijn om bij een groot leenbedrag een contract te laten opstellen, waarbij alle gemaakte afspraken zwart op wit staan.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


lenen van familie