Lenen zonder bkr toetsing


Kan ik lenen met een BKR codering is een veel voorkomende vraag die per situatie kan verschillen. Bij het BKR hanteren ze verschillende coderingen die elk een andere betekenis hebben. Er is geen standaard regel dat je met een specifieke codering geen geld meer kan of mag lenen. Diegene die jou de lening verstrekt meestal een bank bepaald uiteindelijk of ze hun geld aan jou toevertrouwen.


Om dit vertrouwen te testen winnen de banken informatie in bij het BKR. Aan de hand van deze informatie bepalen ze of je kredietwaardig bent. De informatie die de banken krijgen van het BKR zijn de coderingen die geregistreerd staan bij het BKR. Elke bank hanteert zijn eigen beleid op welke coderingen ze een lening toelaten en op welke coderingen ze een aanvraag afwijzen.


De coderingen die je kunt oplopen bij het BKR zijn:

  • Code A:   Een code A betekent achterstand.
  • Code A1: Er is een regeling getroffen voor de resterende schuld.
  • Code A2: De bank kan de schuld opeisen bij de rechter. De rechter kan beslag laten leggen op je salaris.
  • Code A3: €250 of meer is afgeboekt van de schuld.
  • Code A4: De afnemer is spoorloos en niet te bereiken.
  • Code H:   Code H betekent herstel als je de betalingsachterstand hebt voldaan zal code A veranderen in een code H.


Aan de hand van deze coderingen besluiten de banken of ze met je in zee willen gaan. Je kunt zelf al een inschatting maken welke coderingen niet getolereerd worden door de bank. Onthoud wel dat na het afbetalen van een schuld de codering vijf jaar blijft staan. Weet je niet of je geregistreerd staat bij het BKR dan kan je een aanvraag indienen om je persoonlijke gegevens in te zien. Dit kost vijf euro en je gegevens zullen binnen enkele weken worden thuis gestuurd. Heb je de gegevens gekregen van het BKR en sta je geregistreerd terwijl dat niet klopt dan kun je hier tegen bezwaar maken. Het bezwaar richt je niet aan het BKR, maar aan de kredietverstrekkers die jou hebben geregistreerd bij het BKR. Krijgt u geen reactie van de kredietverstrekker dan kunt u zich richten tot de geschillencommissie van het BKR. Een bezwaar aantekenen bij de geschillencommissie kost €23, - dit bedrag krijgt u terug als blijkt dat u gelijk had.


Heb je een BKR codering en wil je lenen zonder BKR toetsing dan zijn er nog steeds mogelijkheden. Het ligt natuurlijk wel aan jouw behoefte en persoonlijke situatie. Wil je een klein bedrag hooguit enkele honderden euro’s dan is de beste optie het nemen van een mini lening. Een mini lening word meestal verstrekt zonder BKR toetsing en je hebt zeer snel de beschikking tot het geld. Wil je meer lenen dan kan een particuliere lening uitkomst bieden. Een particuliere lening sluit je af bij een vriend of familielid. Dit heeft vele voordelen zoals een lage rente en een flexibele looptijd. Ook bij een particuliere lening wordt er niet naar de BKR coderingen gekeken. Bij een particuliere lening ken je degene bij wie je het geld leent goed en dit schept genoeg vertrouwen om de lening aan te gaan.


Creditcard zonder BKR toetsing


Om gelijk maar met de deur in huis te vallen is een creditcard zonder BKR toetsing in Nederland niet mogelijk. Er is wel een andere manier bekend, deze vorm heet een debit card. Een debit card heeft dezelfde eigenschappen als een creditcard, maar dan met je banksaldo in bewaring. Heb je geen geld op je bankrekening, dan heb je ook geen geld op je debit card.


Een debit card is een zeldzame verschijning in Nederland, maar het is wel een mogelijkheid om zonder BKR toetsing in het bezit te komen van de voordelen van een creditcard. Een voordeel van een creditcard is bijvoorbeeld het makkelijker online betalen: je hoeft alleen een nummer in te vullen, bij een debit card gaat dit precies op dezelfde manier.


In de Verenigde Staten is de debit card een ontzettend populair verschijnsel, of dat in Nederland ook het geval wordt kan alleen de toekomst wijzen. Als je geld wilt lenen zonder BKR toetsing dan zijn er ook anderen mogelijkheden.


Meer over lenen

 

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


lenen zonder bkr toetsing

Creditcard zonder bkr toetsing.